Club Scene - tuningové kluby prioritou!

 

 

Uvidíme mezi soutěžícími třeba VW Club?

Uvidíme mezi soutěžícími třeba VW Club?

Už to chce jenom třetího do party ...

Už to chce jenom třetího do party ...

Zapojí se i bývalí soutěžící Tuning Cupu?

Zapojí se i bývalí soutěžící Tuning Cupu?

Kreativitě se meze nekladou ...

Kreativitě se meze nekladou ...

... a nápadů je pořád dost

... a nápadů je pořád dost

Nerozlučné duo

Nerozlučné duo

Golfový koutek

Golfový koutek

Finalisté TC soutěží v Best Creative

Finalisté TC soutěží v Best Creative

Stylové detaily dělají hodně

Stylové detaily dělají hodně

Tuningové kluby jsou nedílnou a velice důležitou součástí každé správné tuningové akce. I přes tento fakt jsou ale hodně opomíjeny. A právě z tohoto důvodu se pořadatelé TUNING SALONU BRNO 2009 společně s časopisem Autosport&Tuning a dalšími partnery rozhodli tento stav změnit. Výsledkem je unikátní kategorie Club Scene …

Jak už bylo řečeno, prsty v tomto nápadu mají organizátoři TUNING SALONU BRNO 2009.  Největší tuningová výstava v České republice proběhne 26. září opět na výstavišti v Brně. Část nové haly P bude vyhrazena právě prezentacím tuningových klubů. Možnost předvést se široké motoristické veřejnosti dostane deset klubů s nejlepším návrhem své expozice. Ze všech prezentací poté zástupci pořadatele a časopisu Autosport&Tuning sestaví po vzoru soutěže AZ pneu Tuning Cup pořadí elitní TOP 10.

Pár slov nám ke Club Scene řekl také Petr Matouš, hlavní organizátor TUNING SALONU BRNO: „Podobný projekt jsme měli přichystaný už na minulý rok, ale výstavní prostory nám jej bohužel nedovolily uskutečnit. Letos je situace naštěstí jiná a já doufám, že se kluby nabízené šance chytí. Podobné zázemí na jejich prezentaci jim totiž můžeme nabídnout pouze my. Club Scene je pro nás opravdu důležitá a rozhodně nepůjde pouze o nějaký doplněk programu! Už teď se na nápady všech tuningových klubů moc těším a zároveň se nemůžu dočkat, až si zrealizované prezentace prohlédnu na vlastní oči! Podle mě půjde o velice atraktivní věc, která se určitě bude zamlouvat i našim návštěvníkům“.

Řeč okrajově přišla také na oficiální pravidla této soutěžní kategorie, které najdete níže. Petr Matouš k nim poznamenal důležitou věc: Při pohledu do pravidel se možná někdo bude ptát, proč se do hodnocení Club Scene nezapočítávají vystavená auta. Důvod je jednoduchý - nechceme totiž kluby třídit pouze podle jejich vozového parku. Vystavená auta musí samozřejmě splnit určitou minimální úroveň úprav, ale rozhodně to nebude jako v soutěži AZ pneu Tuning Cup".

A co vy, jak se vám tento nápad zamlouvá? My věříme, že se do něj kluby zapojí s velkou motivací a Club Scene se do budoucna stane jedním z největších lákadel brněnské výstavy. Pokud máte k této soutěži jakékoliv dotazy nebo připomínky, můžete se o ně s námi podělit prostřednictvím e-mailu info(zavináč)tuningsalon.cz.

Oficiální pravidla kategorie Club Scene:

  1. Soutěžní vozidla musejí splňovat určitou úroveň úprav, která bude posouzena dle přiložené fotodokumentace. Kluby k e-mailové přihlášce adresované na info(zavináč)tuningsalon.cz přiloží minimálně fotky exteriéru všech přihlášených vozů + informace ohledně své výstavní expozice (námět, použité materiály, nároky na prostor atd.).
  2. Při návrhu výstavní expozice se kluby musí vyvarovat všech lehce hořlavých materiálů. V úvahu nepřipadá seno, jemné dřevěné piliny nebo silně aromatické a hnojené kůry. Naopak lze použít papírové i textilní doplňky, pokud nebudou zasahovat do plochy pod vystavenými vozy. Kompletní seznam použitých materiálů musí být uveden v přihlášce.
  3. Za tuningový klub je považována skupina o minimálně třech soutěžních vozech, které jsou označeny základními identifikačními znaky klubu (klubová samolepka, znak atd.). Zahraniční účastníci mají stejná práva a povinnosti, jako účastníci z České republiky.
  4. Pokud nemá tuningový klub vlastní internetové stránky, podle kterých se dá klubová příslušnost jednotlivých automobilů zkontrolovat, budou přihlášky posuzovány individuálně podle dalších okolností. Nechceme totiž diskriminovat ostatní tuningové kluby jenom proto, že vlastní webové stránky nemají.
  5. Součástí expozice tuningového klubu mohou být také finalisté AZ pneu Tuning Cupu, jež na TUNING SALONU BRNO vyvrcholí. Minimálně polovina vozů v každé klubové expozici musí být ovšem další tuningová auta, která se aktivně finále soutěže AZ pneu Tuning Cup neúčastní. Pokud je expozice složena pouze z finalistů AZ pneu Tuning Cupu, spadá do speciální soutěžní kategorie s názvem Best Creative a není součástí Club Scene.
  6. Možnost zrealizovat svou prezentaci dostane 10 nejlepších návrhů na výstavní expozici, které budou vybrány pořadateli TUNING SALONU BRNO. Na akci bude poté vyhlášeno pořadí elitní TOP 10 a expozice nejlepších klubů budou odměněny hodnotnými cenami.
  7. Porota složená ze zástupců pořadatele soutěže a zástupců hlavního mediálního partnera, časopisu Autosport&Tuning, bude na finále hodnotit nápaditost výstavní expozice, použité materiály, její provedení a celkový dojem. Na hodnocení Club Scene nemají vystavená klubová auta žádný vliv.
  8. Tuningové kluby mohou svou přihlášku včetně návrhu výstavní expozice zasílat v době od 1. března do 30. června 2009 na info(zavináč)tuningsalon.cz. Kompletní seznam finalistů bude zveřejněn v měsíci srpnu na www.tuningsalon.cz. Prostor ke krátkému představení dostanou kluby také v článku věnovaném Club Scene, který vyjde v srpnovém vydání časopisu Autosport&Tuning.
  9. Pro nejlepší tuningové kluby budou na finále připraveny ceny, mezi které patří luxusní poháry, upomínkové listy, předplatné časopisu A&T, balíček od společnosti Autodíly JP (zaplacení domény „cz“  na 1 rok + tvorba základního vzhledu stránek, pokud je klub nemá; celoroční sleva 30% pro všechny členy klubu na veškerý sortiment společnosti, popř. poukázka na odběr zboží) a další věcné ceny, jejichž kompletní seznam bude upřesněn nejpozději měsíc před TUNING SALONEM BRNO 2009.

zdroj : www.tuningcup.cz

Club Scene - tuningové kluby prioritou!

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek